+ 31 (0)26 3568 111

Peja schenkt 13 duizend euro aan Bergh in het Zadel

ARNHEM – PEJA Producten B.V. in Arnhem heeft een bedrag van 13.000 euro geschonken aan Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Een delegatie van de ’s-Heerenbergse stichting, bestaande uit Wim Hendriksen en Erik Rosendaal, heeft afgelopen woensdag in Arnhem de cheque in ontvangst mogen nemen. De zwager van Rosendaal, Erik Bolk uit Zeddam, directeur bij Peja , ging recent op 72-jarige leeftijd met pensioen en mocht als één van zijn laatste daden bij het Arnhemse bedrijf, het ‘goede doelen potje’ leeg maken.

Hij stelde voor het bedrag, dat in dat potje zat, beschikbaar te stellen aan Bergh in het Zadel. Directeur Hans van Tartwijk, Ron Lusing en Tamara van den Brink van de afdeling boekhouding bij Peja Producten, overhandigden de cheque aan Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel. De Pejagroep, ooit het grootste handelscentrum van Europa, is nu nog actief in de verkoop van electromotoren tot twaalf ton gewicht, onroerend goed en financieringen.

Een trotse Wim Hendriksen sprak de verwachting uit dat BIHZ met de fietstocht van 24 mei tot en met 1 juni, in totaal 1,2 miljoen euro bijeen zal brengen. Naast de opbrengst van de fietstocht heen en terug naar Leipzig, zijn dat veel bijzondere schenkingen in de afgelopen vier jaren, zoals die van Peja en de opbrengsten van jaarlijks vier golfdagen, de sponsorbijdragen van de ambassadeurs, concerten en collectes bij verschillende gelegenheden. Hij benadrukte nog eens dat alle opbrengsten bij de goede doelen terecht komen en dat niemand ook maar een cent vergoeding ontvangt.

Bijna negentig fietsers vertrekken vrijdag 24 mei ’s morgens om 8.00 uur vanaf het Stadsplein in ’s-Heerenberg, waar ze op zaterdag 1 juni om 14.00 uur, na 1365 kilometer fietsen, weer zullen terugkomen .